La sculptori – Strada Menuetului Nr 2

0
517

Am vizitat clădirea pe 7 noiembrie 2017 și am scris impresiile de mai jos. Zilele trecute am aflat că a fost demolată, deci temerile lor erau justificate. Acum mă întreb ce s-a ales de puzderia de sculpturi…

„Pe strada Menuetului Nr.2, undeva prin spatele Casei Presei Libere, e o fostă fabrică de oțet construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de un anume Vasile Teclu.

Clădirea e o ruină, un corp nu mai există iar altul nu mai are acoperiș și etaje din cazua unui incendiu care a distrus grinzile din lemn.

Curtea e plină de sculpturi și bucăți de piatră în diverse stadii, gunoaie și diverse lucruri acumulate de-a lungul timpului. Enorm de multe sculpturi începute (poate și terminate) îngrămădite peste tot unele lângă altele, peste altelte, sub altele. 

Aici locuiesc și creează doi sculptori destul de ramoliți, alcoolici și cu simpatii legionare, dar foarte pitorești și bucuroși de musafiri, mai aleși dacă îi cinstești și pe ei cu o sticlă de vin.

Înțeleg de la ei că proprietarul ar fi Uniunea Artiștilor Plastici, iar ei se războiesc cu dezvoltatorii imobiliari hapsâni care au pus ochii pe clădire și teren.”

 

Asta părea a fi o icoană veche pe lemn.

         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.