Băile Govora – Pavilionul central de băi

2
1478

Acest veritabil palat a fost construit între 1911 și 1914 și dat în folosință în 1915, având 146 de cabine unde se făceau diverse tratamente ale căilor respiratorii, de fizioterapie și hidroterapie. De-a lungul timpului a fost de mai multe ori modernizat și dotat cu aparatură de nouă generație.

Deși a fost preluat de comuniști, stabilimentul și-a continuat activitatea intensă, un document din 1986 arătând că în luna martie ar fi avut loc 74.661 de proceduri și tratamente. (asta dacă cifrele nu sunt umflate ca să iasă la cincinal).

Nu am aflat clar de când e abandonat, însă pare să fie așa de cel puțin 10 ani, după starea de degradare. Înțeleg că ar fi acum în proprietate privată și ar exista intenția de a fi renovat. În stațiune au început să apară semne de revitalizate a turismului, hotelul Palace (construit de același arhitect) și cazinoul fiind renovatei ar parcul central reamenajat cu bun gust. De asemenea, hotelul pentru care venisem inițial, aflat în centrul orașului, este și el în stadiu incipient de reabilitare. Am mai găsit alte două ruine superbe dar le vom vedea mai târziu.

Observați tâmplăria din holul central, care se curbează odată cu pereții pentru a păstra aspectul încăperii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.